T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / MERKEZ - 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

MEB tablet sık sorulan sorular ve çözümler

Tablet bilgisayar setim arızalandı ne yapmalıyım?

Cevap: Tablet setleri 2 yıl üretici firma tarafından garantilidir. Tablet markaları ve servis irtibat numaraları aşağıda listelenmiştir.

Aidata Tablet: AİDATA MARKA FATİH PROJESİ KAPSAMINDA TEMİN EDİLEN TABLETLERLE İLGİLİ TEKNİK SERVİS OLUŞTURULMUŞ OLUP 0216 465 7070 NUMARADAN UZAKTAN TELEFONLA YARDIM VE GEREKTİĞİNDE FİZİKEN TABLET GELMESİ GEREKİYORSA MNG KARGO İLE ÜCRETSİZ GÖNDERİM SAĞLANACAKTIR.

Samsung Tablet: 9 ilde yer alan servis merkezlerimize kullanıcılar birebir giderek cihaz onarımı konusunda destek alabilirler. Servis olmayan İllerde ikamet eden kullanıcılar ekte yer alan 81 İl Servis Merkezleri listesinde bulunulan ilin karşısında hangi servis adresi yazılı ise ürününü Yurtiçi Kargo şubesine giderek aşağıdaki anlaşma kodları ilgili servis merkezine ücretsiz olarak gönderim sağlayabilecektir.

İstanbul BDH Merkez Servis: 460069720

Ankara BDH Merkez Servis: 460087748

General Mobile Tablet: Tablet bilgisayar kutusu ve garanti belgesi üzerinde yer alan 0850 955 15 15 servis numarası aranarak telefon ile çözülemeyen sorunlar müşteri temsilcisinin vereceği kargo kodu ile belirttiği kargo firmasına götürülerek ücretsiz kargo imkanı sağlanacaktır.

 

Tablet bilgisayarım EBA canlı dersler için uyumlu mudur?

Cevap: Bakanlığımızca dağıtımı yapılan tablet bilgisayarlar EBA canlı ders ve video konferans uygulamalarında rahatlıkla çalışmaktadır.

 

Tablet içerisinde yer alan sim kartın internet kotasını nasıl öğrenebilirim?

Cevap: Bakanlığımızca dağıtımı yapılan tablet bilgisayarlar ile birlikte verilen sim kartların aylık 25 GB internet kotası bulunmaktadır. Ayrıca sim kartınız hangi operatöre ait ise o operatörün uygulaması tablet bilgisayara indirilerek anlık kota takibi yapılabilir.

 

Tablet bilgisayarım ile katıldığım canlı derslerde ses sorunu yaşıyorum ne yapmalıyım?

Cevap: Samsung, Aidata ve General Mobile tablet bilgisayarlardan hangisine sahipseniz ilgili markanın teknik servislerini arayarak sorununuzla ilgili teknik destek alabilirsiniz.

 

Tablet bilgisayarımdan IMEI kaydı bulunmuyor 120 gün içerisinde cihaz kapatılacaktır uyarısı alıyorum ne yapmalıyım?

Cevap: Bakanlığımızca dağıtımı yapılan tablet bilgisayarların IMEI kaydı ile ilgili gerekli yasal işlemler ilgili firmalar tarafından BTK (Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu) ile yürütülmekte olup süreç devam etmektedir. Yasal işlemler ile ilgili BTK ile yürütülen süreç tamamlandığında bu uyarı görülmeyecektir. Bu uyarı tableti kullanıma engel bir durum değildir.

 

Tabletle birlikte verilen sim kart için herhangi aylık ücret ödeyecek miyim?

Cevap: Bakanlığımızca dağıtımı yapılan tablet bilgisayarlar ile birlikte verilen data hatlarının aylık ücretleri Bakanlığımızca ödenmektedir. Sim kartlar için kullanıcılar tarafından herhangi bir ücret ödenmeyecek olup Bakanlığımızca aylık 25 GB İnternet tanımlanmıştır ve eğitim öğretim yılı sonuna kadar her ay yenilenecektir.

 

Tablet bilgisayar ile birlikte verilen sim kart aktif değil ne yapmalıyım?

Cevap: Bakanlığımızca dağıtımı yapılan tablet bilgisayarlar ile birlikte verilen sim kartların aktivasyon işlemi yapılmış olup sim kart çıkartılıp tekrar takıldığı takdirde aktif olduğu görülecektir, çıkarıp takma işlemine rağmen aktif olmayan arızalı olduğu düşünülen sim kartlar ile ilgili bulunduğunuz İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü ile irtibata geçerek sim kartın arızalı olup olmadığının teyidini sağladıktan sonra arızalı olması halinde yeni sim kart talebinde bulunabilirsiniz.

 

Tablet bilgisayar ile birlikte verilen sim kart bulunduğumuz bölgede çekmiyor farklı bir operatörle değişiklik yapabilir miyiz?

Cevap: Data hatları ile ile ilgili olarak internet hızlarında operatörlerin sinyal seviyesine bağlı sorun yaşanabilmektedir. Şehir merkezlerinde büyük bir sorun olmamakla birlikte kırsal kesimlerde operatörlerin çekim güçleri değişkenlik gösterebilmektedir. Tablet bilgisayar ile sim kart verilen öğrencinin ikamet ettiği bölgede verilen data hattının kapsama alanı dışında kalması ve aynı il sınırları içinde sözleşme kapsamında başka bir operatörden hizmet alınabildiği durumda farklı operatörlere ait sim kart kullanıcısı her iki tarafın da onayı bulunması şartıyla, öğrenciler arası sim kart değişimleri yapılabilecektir. Sim kart değişimleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin koordinasyonu ile yapılacak olup, her iki tarafın imzasının olduğu bir belge ile tutanak altına alınacaktır. Tutanak üzerinde sim kart değişiminin yapıldığı gün ve saat bilgisi olacaktır. Tutanaklar İl Mili Eğitim Müdürlüklerince muhafaza edilecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2021 - Güncelleme: 26.02.2024 10:22 - Görüntülenme: 304
  Beğen | 0  kişi beğendi