Türkiye Birincisi Ayça Bilge Yemiş ödülünü Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´dan aldı.

Türkiye Birincisi Ayça Bilge Yemiş ödülünü Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´dan aldı.

´Dilimiz Kimliğimizdir´ başlığıyla düzenlenen Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması´nda Türkiye birincisi olan 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayça Bilge Yemiş, 17 Ocak 2018 tarihinde Türk Dil Kurumu Toplantı Salonu´nda yapılan törenle ödülünü Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´dan aldı. 

18.01.2018 1497

              Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin´in katıldığı ödül töreni ile ilgili olarak bilgi veren 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Alime KAYA, imam hatip liselerinin geçmişten bugüne bedeller ödeyerek, sıkıntılar çekerek gelen okullar olduğunu belirterek: "Öğrencimiz Ayçe Bilge Yemiş´in ve diğer tüm imam hatip lisesi öğrencilerinin başarıları, o sıkıntıları çeken ve darbeler döneminde bedeller ödeyen imam hatip sevdalılarına teşekkür mahiyetindedir." dedi.

              Törende Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın dilin milli değerlerin özü ve kalbi olduğuna: Başbakan Yardımcısı Fikri Işık´ın ise okumanın mahakeme yeteği açısından önemli olduğuna dikkat çektiğini ifade etti, bu başarının, milletimizin kalbine doğru atılmış bir adım olduğunu belirtti. Okul Müdürü Alime Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: " Biz adımızı 15 Temmuz´da ülkesi için, dini için canını ortaya koyan Şehit Muhammed Yalçın´dan alıyoruz. Bu başarıyı bu şehadetin de bir bereketi olarak görüyor ve ödülü öncelikle Şehit Muhammed Yalçın´dan şahsında tüm şehit ve gazilerimize ve şehit ailerine ithaf ediyoruz. Başarı ve yardımın ancak Allah´ın yardımıyla olacağına da en samimi duygularla inanıyoruz. İnşallah öğrencilerimizden farklı alanlarda farklı başarılar bekliyor ve her daim öğrencilerimizin yanında olmaya gayret edeceğimizi öncelikle belirtmek istiyorum.

 

18-01-201818-01-201818-01-201818-01-201818-01-201818-01-2018