Ekm

Okulumuz öğretmenlerinden Ayşe Uysal, Esra Sezgin, Nuray Sezgin ve Selma Kahveci rehberliğinde 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz ile sinema etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin, özellikle dijital mecralarda zaman geçirdiği alanlarda faydalı içerik bulmakta zorlandıkları dönemde, Hz. Muhammed (sav)'in hicret yolculuğunun konu edildiği "TAY" adlı film öğrenciler tarafından keyifle ve ilgiyle izlendi.

Film; fedakarlık, vefa, sevgi, dostluk, umut gibi temaları işleyerek çocuklara Peygamber sevgisinin aşılanmasında yol gösterici bir eserdi. Hicret konusunun, masal tadinda, ilgi çekici ve öz anlatımıyla işlendiği yerli animasyon filmi ile öğrendiklerimizi pekiştirdik.

Eyl

Karaman İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü  antrenörü Tuğba DEVECİ tarafından öğrencilerimize Floor Curling eğitim verildi.Eğitimde emeği geçen Tuğba DEVECİ  ve Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmenimiz Selma KAHVECİ'ye okul idaresi olarak teşekkür ediyoruz.

Eyl

Karaman İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Modern Okçuluk Antrenörleri tarafından öğrencilerimize okçuluk eğitimi verildi.Eğitimde emeği geçen Recep BATMAN,Taha Yasin ŞEN ve Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmenimiz Selma KAHVECİ'ye okul idaresi olarak teşekkür ediyoruz.

Eyl

Yoğunlaştırılmış İngilizce Yabancı Dil Programı uygulanan okulumuzda bugün Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde  5. Sınıf İngilizce seviye tespit sınavı yapıldı. Sınavın uygulanmasında başta Okul koordinatörümüz Erkan Açıkgöz, 5. Sınıf İngilizce Öğretmenimiz Esra Sezgin, Sınav Yöneticimiz Kerim Ünal  olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

İlköğretim Haftası Kutlama Programı Etkinlikleri

Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içinde iken velilerimiz, çocuklarının okula başlamasının gurur ve coşkusunu yaşamaktadır.

Okul olarak ortak gayemiz, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, evrensel değerlerin yanında millî ve manevî değerlerine sahip çıkan, kendine güvenen, sorgulayan, ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirebilmektir.

Haz

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla İLESAM tarafından Türkiye'nin 7 Bölgesinde yürütülen 3. Edebiyat Atölyesi çalışmalarına katılan öğrencilerimizden Arife Çabuk, Zeynep Yıldız, Seyde Line Bozcu, Ayşe Begüm Keskin, Ayşegül Mumcu, Esra Akkoca  yazı ve şiirleri ile ortak bir kitapta yer aldılar. Eserlerinin yer aldığı kitap Hikmet Elitaş Beyfendi tarafından öğrencilerimize hediye edildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, yazın hayatlarında başarılar diliyoruz.

Haz

7. Sınıflar 8 olmadan biraz eğlensinler istedik. Artık LGS yolcusu olan öğrencilerimizi motive ettik. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 5. Sınıf öğrencileri Kuran Kerim Yolculuğunun ilk adımını bu yıl tamamladılar.  Yolculuk uzun... Kuran'la geçecek bir ömür İçin Rabbim ellerinden tutsun inşaallah. Bu güzel etkinlik için Öğretmenimiz Ayşe Uysal'a teşekkür ediyoruz.

Haz

12. sınıf öğrencilerimize yönelik YKS Sınavında Motivasyon ve Öğrenci Başarısının Artırılması İçin "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" isimli seminer okul rehber öğretmenimiz Yurdagül YANAR tarafından verildi. Öğrencilerin sınav anında kullanacakları taktikler üzerine devam eden seminer verimli bir şekilde sonlandırıldı.

Haz

İngilizce zümre öğretmenlerimizin  hazırladığı English Fest( İngilizce Festivali) ogrencilerimizin eglenceli sunumlarıyla gerçekleşti. Katılımlarından dolayı değerli Milli Eğitim Müdürümüze, Emek veren öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve yoğun katılımlarıyla bizleri onurlandiran velilerimize cok  teşekkür ediyoruz.

Haz

10-B sınıfı öğrencileri Oku-yorum projesini başarıyla tamamladıkları için danışman öğretmenleri Hülya Cesur tarafından başarı belgesi ile ödüllendirdi.Yeni projelerde buluşmak dileğiyle...

Haz

10-B sınıfı öğrencileri danışman öğretmenleri Hülya Cesur ile birlikte Sezai Karakoç 'un Diriliş Neslinin Amentüsü kitabını açık havada değerlendirdi.

May

En Temiz Sınıf projemiz kapsamında yaptığımız puanlama sonucuna göre bu ayın en temiz sınıfı 6/A seçilmiştir. Hassasiyetlerinden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz

May

Bu kez de  yönümüzü Güneydoğuya çevirdik.

15 Temmuz ŞMYKAİHL olarak bir diğer okul gezimizi mini bir Güneydoğu Anadolu turu olarak tamamladık. Peygamberler şehri ve Halilür- Rahman olarak betimlenen Şanlıurfa ile başlayan gezimiz şehrin manevi ve kültürel dokularını görerek devam etti. Hz İbrahim'in  doğduğu rivayet edilen mağara ziyareti ve çevresindeki Balıklı Gölün  huzur veren atmosferi bizleri kuşattı. Bir diğer uğrak yerimiz  tam bir Orta Doğu pazarı olan, çarşısı yüzlerce dükkandan oluşan bir mahalleyi andıran Gaziantep oldu. Akşamında kültürel müzik şöleni sıra gecesine katıldık. Sabahında envai çeşit lezzetin bizi içine çeken buram buram kokusunda uyandık. Medeniyetler beşiği olan bölgemizin  önemli ili  Antep'te tarihi ve kültürel mekan ziyaretlerinin  yanında tatları ile unutulması mümkün olmayan lezzetlerle tanıştık. Son durağımız ise bizi samimiyeti ve sıcak kanlılığıyla kucaklayan Adana oldu. Tarihe meydan okuyan Taşköprü ve Merkez Camii ziyaretlerinin ardından misafirperver Adana sofralarına oturduk..

11. ve 12.sınıflarımıza yönelik düzenlenen gezimiz üniversite ziyareti ile yüksek bir motivasyon kaynağı oldu.

Aklımızda göbeklitepe, dilimizde Antep yemekleri ve kalbimizde Adana samimiyeti unutulmaz izler bırakarak gezimizi sonlandırdık.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi ve memnuniyeti ile tamamlanan gezide emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.